Voedselpakketten en huishoudelijke artikelen voor gezinnen in sloppenwijken

Momenteel bevinden we ons allemaal in uitzonderlijke omstandigheden. Door de COVID-19 crises veranderen plannen en vallen ze in elkaar als een kaartenhuis. Dit woord is nu bijzonder toepasselijk: “De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest.” (Romeinen 15:13)

Het werk van Mission Possible gaat door, hoewel de noodtoestand met zijn beperkingen dat werk behoorlijk beïnvloedt.

Met name de Roma in Bulgarije zijn sterk getroffen. Het einde van de winter is voor gezinnen in Bulgaarse sloppenwijken altijd al een moeilijke tijd. De reserves opgebouwd met behulp van baantjes in de afgelopen zomer zijn uitgeput. In de winter is het moeilijk om werk te vinden. Elk jaar lijden gezinnen op dit moment aan een ernstig tekort aan alles. Zelfs brood is moeilijk te verkrijgen.

Door de maatregelen van de overheid mogen zij nu hun dorpen niet verlaten en zitten ze zonder werk en inkomen thuis. Kinderen krijgen geen maaltijd op school want de scholen zijn gesloten. Gezinnen zitten opgesloten in een gebrekkige woningen waar nauwelijks ruimte is.

Niemand kan zeggen hoeveel van deze mensen besmet zijn of zullen worden. Hygiëne in sloppenwijken is gebrekkig. Gezinnen wonen in hutjes zonder stromend water. Er wordt niet gesproken over het regelmatig wassen van handen met zeep. Niemand denkt aan een gezichtsmasker om de immuniteit te verbeteren, als ze geen jas of voedsel hebben, als ze zelfs geen brood hebben…

Wij zijn een hulpactie gestart om deze mensen onmiddellijk te helpen. We verdelen voedselpakketten en teilen gevuld met artikelen voor hygiëne. Helpt u ook mee?

We kunnen niet aan al hun behoeften voldoen, maar we kunnen het goede nieuws met hen delen en doen wat we kunnen met door God gegeven middelen om hen te helpen overleven.

U kunt deelnemen aan dit project door het overmaken van elk willekeurig bedrag ovv “Roma”.

Wilt u meer doen? Ook dat is mogelijk. Zo kunt u een (eenmalige) actie organiseren in uw gemeente. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Bel of mail mij als u hier vragen over heeft. Meer weten? Kijk op www.missionpossible.nl

Met vriendelijke groet,

Bert Dokter
Mission Possible Nederland
050 8511902
[email protected]
www.missionpossible.nl

NL07 RABO 0158 0454 24