Vanaf zondag 5 juli zullen we als gemeente weer fysiek samenkomen voor de ochtenddienst om 9.30 uur. Mooi om elkaar weer in de ogen te kunnen kijken en echt samen de dienst te vieren!
Vanwege de voorschriften van de overheid, waardoor er maximaal 100 mensen bij de samenkomst mogen zijn, zullen we de eerste weken de gemeente splitsen. Gemeenteleden met een achternaam die begint met A – K zijn 5 juli welkom,
L – Z op 12 juli en A – K weer op 19 juli.
Vanwege de zomervakantie is het plan om vanaf 26 juli weer met de hele gemeente samen te komen. Dit kan veranderen, dus hou de Schiemail in de gaten!

Live-opnames
We gaan door met het maken van live opnames van de kerkdiensten, zodat ook gemeenteleden die thuis blijven de dienst mee kunnen maken. De camera’s worden hierbij zo opgesteld dat de gemeente niet in beeld is; net als bij de afgelopen live uitzendingen zullen alleen de spreker en de muzikanten gefilmd worden.

Geen kinderclubs
Voorlopig zal er nog geen kids- of miniclub zijn tijdens de kerkdiensten en er zal alleen crèche zijn op 12 juli, aangezien er in de andere groep maar weinig kinderen zijn die normaal naar de crèche zouden gaan. Helaas zullen we voorlopig als gemeente nog niet samen kunnen zingen tijdens de kerkdienst. Er zal wel steeds gezongen worden door enkele personen op het podium.

Zitplaats
De eerste weken zullen er mensen bij de ingang van de kerk staan om de regels uit te leggen. Wees op tijd aanwezig, de verwachting is dat het langer duurt om iedereen een plaats te geven. Loop na binnenkomst direct door naar de kerkzaal en laat je een plek toewijzen; hierbij zullen we de zaal van voren tot achteren vullen. We houden in het kerkgebouw 1,5 meter afstand, met uitzondering van gezinnen, stellen of huisgenoten. Probeer toiletbezoek in de kerk te vermijden.

Richtlijnen RIVM
Voor kerkgang gelden dezelfde regels als voor andere samenkomsten in groepen: bij klachten die kunnen passen bij het coronavirus vragen wij u om thuis te blijven. Dit zijn verkoudheidsklachten (anders dan hooikoortsklachten), hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Zie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden voor meer informatie.

Middagdienst
Onder andere vanwege de huidige eisen met betrekking tot schoonmaak bij twee bijeenkomsten op één dag hebben we besloten om met één dienst per zondag van start te gaan. Vanaf september worden er weer nieuwe maatregelen verwacht vanuit de overheid. Tot die tijd houden we ons aan deze plannen. Hopelijk kunnen we in september weer terug naar twee diensten per zondag.

Hartelijke groet,
Rineke Bakker en Rosanne Verwijs