Geloofsopvoeding, hoe doe je dat?

De NGK-gemeente van Schiedam nodigt alle ouders van onze gemeente van harte uit voor een bijeenkomst over geloofsopvoeding die zij op zondagmiddag 12 juni (van 14.30-16.00 uur) organiseren in hun kerkgebouw aan de Westvest in Schiedam.
Hoe praat je met je kinderen over het geloof? Hoe geef je vorm aan geloofsopvoeding in je gezin? Dat zijn de vragen die deze middag centraal staan. De middag staat o.l.v. Corine Zonnenberg, theoloog, voorganger en trainer op het gebied van geloofsopvoeding.

Zie hieronder de uitnodiging van jeugdouderling Janka Pierre van de NGK Schiedam met informatie over de middag en de manier waarop je je kunt aanmelden. Van harte aanbevolen!

Hallo ouders van de leukste kinderen,

Mag ik beginnen met gebed…

Trouwe Vader in de hemel,
Dank U wel dat we onze kinderen mochten dopen. U bent één en al liefde. U riep onze kinderen bij naam en zei: ‘je bent van Mij’! U heeft beloofd dat U als een Vader voor ons zorgen wilt.
De Heilige Geest wil in de harten van onze kinderen wonen om ze te leren leven zoals U het wilt.
Dank u dat wij, ouders, onze kinderen over U mogen vertellen. Geeft U ons wijsheid om dat te doen.
Amen!

Daar gaat deze middag over.
Hoe praat je met je kinderen over het geloof? Hoe geef je vorm aan geloofsopvoeding in je gezin? Dat kan nog best lastig zijn. Tijdens deze ‘training’ ontdekken we wat kinderen nodig hebben in de verschillende leeftijdsfases.

Deze ‘training’ wordt op een hele afwisselende wijze gegeven door Corine Zonnenberg. Zij is theoloog en voorganger bij Noorderlicht Charlois, en werkt als trainer bij Youth for Christ. Hier traint ze jeugdleiders in het werken met jongeren. Daarnaast ontwikkelt ze kinder- en jongerenwerk materiaal waaronder voor haar eigen bedrijf BijbelBorrels. Vanuit haar expertise geeft ze cursussen en trainingen rondom geloofsopvoeding.

Afwisselend? Dat gaat echt gebeuren! Want, zijn je kinderen nog jong of heb je pubers … Luisteren en in gesprek gaan met andere ouders, het komt allemaal aan de orde. Praktische en concrete tips zoals:
– In gesprek gaan na aanleiding van een stukje bijbel lezen…hoe dan?
– Bidden voor het slapen gaan. Maar hoe leren ze zelf bidden?
– Zijn er eigenlijk nog meer andere manieren om geloven vorm te geven?
Al nieuwsgierig naar praktische en concrete tips?

We willen jullie 12 juni om 14.30 -16.00 uur uitnodigen in ons kerkgebouw NGK aan de Westvest 30 te Schiedam. Heb je geen oppas, er wordt ook voor een kinderprogramma gezorgd. Hiervoor is het handig om te weten of je je kinderen meeneemt en welke leeftijd ze hebben. Je kunt je aanmelden bij onderstaand mailadres.

Hartelijke groet,

Janka Pierre,
Jeugd ouderling, NGK Schiedam
Nog vragen? [email protected]