Kosterteam gezocht

Een van de vier kosterteams heeft aangegeven aan het eind van dit jaar te stoppen. Hierdoor blijven er nog maar drie kosterteams over, waardoor deze teams één keer in de drie weken aan de beurt zouden zijn. Nu is het best leuk om koster te zijn, maar één keer in de drie weken is best veel. Daarom zoeken we 3 kosterteams zodat we de taken weer mooi kunnen verdelen.

Moet ik er vroeg mijn bed voor uit?

Dat valt wel mee. Bij gewone diensten hoef je echt niet eerder dan 8.30 uur in de kerk te zijn. Ervaren teams beginnen later. Vaak ben je niet eens als eerste in de kerk, omdat de organist of muzikanten al aan het oefenen zijn.

Een avondmaalsdienst vraagt iets meer voorbereiding. Dan moet er ook brood worden gesneden en wijn worden ingeschonken. Maar als je met z’n tweeën bent, is dit snel gedaan.

Moet ik veel doen?

Er moet een aantal dingen worden voorbereid. Denk dan aan het aanzetten van de kaars, doopvont en bijbel klaarleggen, glas water klaarzetten voor voorganger. Daarnaast moet er koffie en thee worden gezet. Voor de koffie hebben we een apparaat waarmee je in een keer alle koffie zet. Thee zetten gaat net als thuis, alleen moet je de waterkoker een paar keer achter elkaar aanzetten.

Na afloop dient alles weer te worden opgeruimd. Gelukkig hebben we een vaatwasser en vaak zijn er ook mensen die een handje helpen met opruimen.

Is het ingewikkeld?

Dat valt reuze mee. Zeker niet omdat je uitgebreid wordt ingewerkt en daarnaast hebben we een uitgebreide handleiding waarin je alles nog eens terug kunt lezen.

Wil je meer weten, vraag dan gerust eens een van de overgebleven kosters: Bram, Elly, Bas, Andre, Marleen of Gerco