Als gemeente hebben we al meer dan een jaar geen (officiële) preekvoorziener. Op de herhaalde oproep afgelopen jaren in de Schiemail en op een aantal directe verzoeken, is geen nieuwe preekvoorziener gevonden. Daarom ben ik destijds bijgesprongen om het regelen van voorgangers voor de kerkdiensten op te pakken.

In deze periode begint het regelen van voorgangers voor kalenderjaar 2024. Nu ik voorgangers heb geregeld voor 2022, 2023 en straks 2024 draag ik het graag over aan een ander gemeentelid voordat het regelen van 2025 begint. Het is niet ingewikkeld werk, maar heel Rotterdams doe-werk: Het is vooral zaak overzicht te hebben en tijdig te communiceren. Op basis van het werk van Margreet van Gelder is er een lijst van contactgegevens van dominees beschikbaar en die heb ik aangevuld tot een lijst van zo’n 120 voorgangers. Voor mijn opvolger is het daarom als het goed is vrij gemakkelijk: mailtjes copy+pasten naar de dominees en het rooster invullen.

Lijkt het je mooi om deze taak uit te voeren, kun je het mij dan laten weten? Dan kunnen we een deel van 2024 samen invullen.

Hartelijk dank! Matthijs de Snoo (whatsapp: 06-17345485)