Nadat Julia een baby heeft gekregen, besluit de moeder van Julia om haar dochter en kleinkind op te sluiten. Zonder warmte, zonder elektriciteit en zonder contactmogelijkheden.

De moeder van Julia heeft al jarenlang zware geestelijke problemen en wil niet geholpen worden. Hierdoor heeft Julia een moeilijke kindertijd gehad. Als tiener was ze onhandelbaar. We kwamen in contact met Julia door haar zus, Alina. Voor Alina was onze organisatie, Mission Possible, als het warm thuis dat ze zelf nooit gehad heeft. Alina bezoekt al een hele poosje onze supportgroepen. Dat zijn groepsbijeenkomsten die we organiseren voor (jonge) vrouwen. Toen Alina erachter kwam dat haar moeder haar jongere zusje met haar pasgeboren baby had opgesloten, vroeg ze ons om hulp. We hebben via Alina aan Julia laten weten dat ze bij ons terecht kon met haar baby, mocht ze de mogelijkheid hebben om te ontsnappen. Mission Possible heeft verschillende opvanghuizen in Rusland, Siberië, speciaal voor vrouwen en hun kinderen. We vangen vrouwen op die nergens anders heen kunnen en begeleiden hen naar een nieuw leven. We hebben Julia laten weten dat ze een poosje bij ons in het opvanghuis kon verblijven en dat we kunnen helpen om alle papieren in orde te maken. Dat gaf Julia de moed die ze nodig had om regie over haar eigen leven te nemen en ze is letterlijk uitgebroken en ontsnapt. Op de foto is nog te zien dat ze het raam van binnenuit heeft kapotgemaakt.

De moeder van Julia was hier niet blij mee en deed aangifte van diefstal; wij zouden haar kind hebben gestolen. Gelukkig is Julia net 18 geworden en dus meerderjarig. Daarnaast weten de lokale autoriteiten wat voor een goed werk we doen. We hebben geen problemen gekregen door deze hulpactie. Nadat Julia en haar kindje bij ons kwamen hebben ze allereerst een lichamelijk onderzoek ondergaan en hebben ze de verzorging gekregen die ze nodig hadden. Gelukkig is het gelukt om weer contact te krijgen met de vader van de baby, de vriend van Julia. Hij en zijn familie hebben Julia en het baby’tje opgenomen in de familie.

Ook hebben we alle papieren kunnen regelen. Julia ontvangt nu de financiële steun van de overheid, zoals kinderbijslag, die zij als jonge moeder hoort te krijgen. En we hebben een klein appartement kunnen regelen voor Julia en haar baby. Nu kan Julia een eigen start maken. Ze is van harte uitgenodigd voor onze supportgroepen, waar we met elkaar spreken en elkaar ondersteunen bij de dingen die we tegenkomen. Zo houden we een oogje in het zeil bij dit jonge gezinnetje.

Mission Possible runt vijf opvanghuizen in Siberië vanuit een christelijke missie. Elke dag wordt er met de vrouwen en hun kinderen gesproken over het geloof, gebeden en Bijbel gelezen. Meerdere vrouwen komen in onze huizen tot de ontdekking dat er genade te vinden is bij de Here Jezus en dat het leven bij Hem goed is. Wilt u bidden voor ons werk onder de vrouwen in Siberië? Wilt u bidden voor Julia en haar kindje? En voor de moeder van Julia en haar zus, Alina?

U kunt zich via onze website www.missionpossible.nl inschrijven voor de verhalen die we uit het werkveld ontvangen. Uw gift voor de vrouwen van Siberië is ook van harte welkom. Dit kan via het bijgevoegde tikkie of op onze rekening NL07 RABO 0158 0454 24 o.v.v. gift voor Julia. Hartelijk dank! Groet, Bert Dokter en Gerande Sikkema, team Mission Possible Nederland.