Spreuken 19:4 – Rijkdom maakt veel vrienden, een arme komt alleen te staan. 

Zaterdagmiddag komt Minister voor Armoedebestrijding Carola Schouten naar de regio Rotterdam/Den Haag. Ze wil graag het gesprek aangaan met kerkgangers en kerkleiders over de impact die een kerk kan hebben op lokale gemeenschappen in het kader van armoedebestrijding. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Wat is de waarde van kerken? Hoe kan deze versterkt worden? Daarvoor heeft ze jullie input nodig! Zie voor meer info dit artikel: https://www.trouw.nl/religie-filosofie/minister-schouten-tegen-kerken-help-me-bij-het-bestrijden-van-armoede~b03dfbc7/

Dit event zal opgeluisterd worden door een live muzikale bijdrage van Giorgio Smulders. Hij is een upcoming gospelartiest met een uitstekende sound en een vurig hart voor God.

Ook zal lijstrekker van ChristenUnie Zuid-Holland Steven Datema voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen aanwezig zijn. Hij zal vertellen wat de plannen van de ChristenUnie zijn om armoede te bestrijden en benadrukken dat de ChristenUnie zich blijvend inzet om de waardevolle positie van kerken in de samenleving te ondersteunen. In het bijzonder heeft kerkhuisvesting zijn aandacht. Voor meer info, zie deze opinie van Tweede Kamerleden Don Ceder en Pieter Grinwis: https://www.trouw.nl/opinie/maak-ruimte-voor-kerken-want-een-kerk-in-de-wijk-is-een-zegen-voor-de-stad~b1b4bd6a/

Het programma wordt gepresenteerd door Maikel la Rose. Hij is bankier en kandidaat voor de ChristenUnie bij de komende Statenverkiezingen.

Programma:

14:30 – 15:00 | Inloop met hapje en drankje

15:00 – 16:00 | In gesprek met Carola Schouten

16:15 – 16:45 | Concert Giorgio Smulders

Wij willen deze uitnodiging in het bijzonder richten aan kerkleiders en kerkgangers die zich bezighouden met armoedebestrijding. Maar ieder ander is natuurlijk ook van harte welkom! Ga in gesprek met Minister Schouten, geniet van de muziek, en ontmoet medegelovigen uit de hele breedte van de kerk in Nederland.

Met vriendelijke groet,

Bart Bolhuis

Campagnemedewerker ChristenUnie