Het kerkelijk seizoen begint langzaam aan het eind te komen, en daarmee ook de behandeling van het jaarthema Nieuwe kansen, relevant geloven.
Hierbij een vooruitblik op de komende periode.

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, staat het deelthema Verlangen naar lange adem centraal. Hoe houd ik, hoe houden wij het vol om kerk te blijven, verbonden te zijn? Blijven is hier het centrale woord. Niet zomaar op een plek of een situatie, maar met of bij iemand. Het gaat ook over onvervuld verlangen, naar thuiskomen bij jezelf, maar vooral ook bij een gemeenschap, en bij God.
Bij uitstek een thema om met Hemelvaart te behandelen, en dat ook concreet te maken in de Serve-the-city actie! En dat doen we samen met onze broers en zussen uit Schiedam.

Op dinsdag 23 mei is er een workshop met ds. Tim Vreugdenhil, de auteur van het boek Opener dan ooit. Locatie is het kerkgebouw in Schiedam. Start om 20 uur, inloop met koffie vanaf 19.30 uur.
Heb je naar aanleiding van jullie kringbespreking een prangende vraag die je aan Tim zou willen stellen? Of zou willen bespreken met ánderen dan je eigen kring? Grijp dan je kans in deze workshop! Via de kringen wordt er ook nog input opgehaald. Meer informatie bij de kringleiders.

Op zondag 25 juni sluit een oude bekende, Peter Colijn, in een gezamenlijke dienst het jaarthema af met het thema Van geluk naar vreugde!
Geluk heeft met je ‘ego’ te maken, bijv. als je je zelf gestelde doelen bereikt. Vreugde overstijgt het ik-perspectief. Er is iets aan de hand dat self-forgetting heet. Misschien is dat het wel wat Jezus ‘jezelf verliezen’ noemt. Je wint er je leven bij. En dat winnen voelt als vreugde.

Tot zover. We hopen op een mooie afronding met elkaar!
Sietse Bolt en Ruth Lammers