Broers, zussen,

Al zo’n 20 jaar serveert Maaltijd en Meer maaltijden voor hen die eenzaam zijn of gewoonweg onvoldoende middelen van bestaan hebben. Zelfs mensen die op straat leven komen met enige regelmaat naar de Coloniastraat in Delfshaven om in de Brandariskerk een maaltijd te gebruiken.

Er wordt door middel van giften elke donderdag een 3-gangen maaltijd voorgezet aan gemiddeld zo’n 60/70 gasten.
Alle activiteiten, die daarvoor nodig zijn worden door vrijwilligers gedaan. Zij draaien daar vaak al heel lang in mee, maar worden ook een dagje ouder.

Wat ik nu heel graag onder de aandacht wil brengen is:
– het belang en de continuïteit van het project.
Niet alleen een maaltijd, maar het MEER zit hem zeker ook in een christelijk woord voor de maaltijd en een gebed. Na afloop is er voor wie dat wil (15 personen nu) een soort Bijbelstudie. Een deel van de vrijwilligers zit in de zaal bij de gasten en voert daar met hen gesprekken.

– de noodzaak tot verjonging.
Ik schreef hierboven al over de vrijwilligers, die soms al zo’n 15 jaar actief zijn. Het zou heel fijn zijn wanneer er vanuit onze gemeente de nodige verjonging kwam.

Mag ik u/jou vragen daar eens serieus over na te denken.

Kom eens langs en kijk wat het is. Stel uw vragen gerust aan Erwin Lammers of aan mij. Ik zou het heel fijn vinden als wij als Delfshaven een mooie duurzame inbreng zouden kunnen hebben.

Dick van Wijnen