Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert de protestantse (kern)gemeente Geloven in Spangen (Rotterdam) weer een Zinspiratiefestival met de prikkelende titel: ‘Wrijving geeft glans’. Het belooft een prachtige dag te worden, vol inspirerende lezingen, praktische workshops, ruimte voor ontmoeting en meer. Beleef het ook mee!

Want wat leer je van wrijving en hoe herken je échte glans? Hoe schuurt het goede nieuws van het Evangelie in jouw leven? En kun je die wrijving aanwakkeren? Wat zegt het over een kerk of community als er nooit ruzie of zelfs ongemak is? Zomaar wat vragen die langskomen tijdens dit Zinspiratiefestival.

In het ochtendprogramma is er ruimte voor bezinning en inspiratie en begint met een bijdrage van Gert-Jan Roest (theoloog en missioloog). Daarna neemt Nico van Splunter (pionier Geloven in BoTu) ons in zijn verhaal mee de dagelijkse praktijk in.  Na de lunch is er een middagprogramma met diverse workshops waarin de deelnemers praktisch aan de slag gaan met het thema: ‘Wrijving geeft glans’. De dag eindigt met een korte viering.

Dit Zinspiratiefestival is bedoeld voor kerken en gemeenteleden die (meer) missionair en diaconaal betrokken willen zijn op hun eigen context. Protestantse gemeente Geloven in Spangen en hun pioniersplek Geloven in BoTu geven graag de lessen door die zij zelf geleerd hebben. Ook als je gewoon benieuwd bent naar hoe zij in de Rotterdamse wijken Spangen en Bospolder-Tussendijken bezig zijn met dit thema, ben je van harte welkom!

Dit prachtige Zinspiratiefestival vindt plaats op zaterdag 24 juni van 10.00 tot 14.00 uur en is voor de deelnemers gratis. Het adres is Nicolaas Beetsstraat 4, 3027 AR in Rotterdam.

Voor meer informatie en aanmelding (noodzakelijk i.v.m. de lunch): https://geloveninspangen.nl/wrijving-geeft-glans/