Bid & Borrel

Woensdag 21 november in een koude kerkzaal…

Gods grootheid stond op deze avond centraal, waar in we inzoomden op ‘Die in de hemelen zijt’. We kwamen tot de ontdekking dat de hele schepping, inclusief het complete heelal z’n best doet om deze God en Schepper te loven. Zie ons bericht op Facebook voor een prachtig (Amerikaans) filmpje hierover en/of lees psalm 148.

De ontzagwekkende betekenis hiervan dringt verder tot ons door als we onszelf afvragen wat we eigenlijk verwachten van het gebed. Zou voor die God iets te moeilijk of een zorg te groot zijn? We denken vaak dat onze zorgen te groot zijn voor God, we houden ze toch graag bij onszelf, we blijven ermee lopen. We bidden en vragen God om hulp en bij het amen hebben we het weer van God teruggepakt om er zelf zorgen om te maken. We leren vanuit de bijbel dat we onze zorgen echt helemaal bij die Vader mogen neerleggen en ze daar ook mogen laten liggen. En dat we echt mogen verwachten dat Hij met onze zorgen aan het werk is, elke dag opnieuw.

Wat vragen we dan?
We leren ook dat het goed is om kritisch te kijken naar de vragen die we aan God stellen. Zijn die in echt in lijn met Gods koninkrijk? Kunnen we ten diepste God beter dienen op het moment dat ons verlangen vervuld is? Of vragen we vooral dingen voor onszelf? Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan of je samen met Hem wilt optrekken en of je bereid bent je echt door Hem te laten leiden. Ook in je grootste wens, misschien juist wel in je grootste wens of verlangen.
Een andere manier om ‘te klein’ te denken van God is dat we ons in ons gebed vaak afvragen of God Zijn beloften wel wil waarmaken in ons dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld door in gebed de volgende vraag te stellen: ‘Heer, bent U vandaag bij me?’ God heeft echter in de bijbel beloofd dat “Ik ben bij je tot de voltooiing van de wereld’ en dat doet Hij dus ook. Wat betekent dit voor je gebed? Je mag God krachtig vragen om die belofte ook voelbaar te maken op die momenten dat je even niet weet wat je moet doen of dat je je angstig voelt. Hij heeft het beloofd!
Vertrouw erop, want Hij is vele malen groter dan jouw zorgen. Hij die de dood heeft overwonnen en door te spreken de wereld en alles daar ook nog buiten heeft gemaakt, kan ook jouw zorgen aan. En dat wil Hij ook! Wil jij Hem de ruimte geven?
Wat waren we warm geworden na deze bemoediging. En de borrel erna hielp ook om de kou verder te verdrijven.

De volgende Bid&Breakfast: 4 december 08.00 ontbijt, 08.30 bidden

De volgende Bid&Borrel: Laat Uw naam geheiligd worden! Op 19 december doen we dit door een avond God groot te maken voor wie Hij is en wat Hij doet. Extra mooi in de week voor kerst, waarin God naar ons kwam om alles te geven. Laten we met elkaar Hem daarom prijzen en Zijn naam heiligen! Iedereen is uitgenodigd en met name ook de kinderen!

19 december, 19.00u in ons kerkgebouw.

Aankomende woensdag 28 november: Brainstorm over de aanbiddingsavond. Hoe kan jij Gods Naam heiligen, wat zou God willen? Denk mee, bid mee en haak aan! 20.00 uur bij Brenda (Heemraadsplein 13) of laat Brenda (0628252922) of Willeke (0641341927) jouw ideeën weten!