Boekenkastje

In de hal van de kerk staat een boekenkastje. De bedoeling is om hierin christelijke boeken te zetten, die je zelf niet meer hoeft en die je de moeite waard vindt voor een ander om te lezen, dus waarvan het jammer is om ze weg te gooien.

Op straat in Rotterdam en ook op andere (semi)openbare plekken in het land verschijnen steeds meer van dit soort ruil/haal- en brengkastjes. Hiervan maak ik vaak gebruik. Maar met mijn typisch christelijke boeken kan ik hier niet echt terecht, vandaar dat ik het plan kreeg om ook in de kerk zo’n kastje te plaatsen.

De CvB heeft toestemming gegeven om dit idee te realiseren en ik heb in een kringloopwinkel een kastje gevonden. Nu is het tijd voor de volgende fase: het vullen van het kastje. Ik heb bedacht om de boeken die de kinderen tijdens de dienst gebruiken op de onderste plank te zetten. De toekomst zal leren of dat een goed idee was en zo niet, zal ik ze weer terugdoen in de krat.

Op de overige twee planken kun je dus zelf boeken neerzetten en je mag er ook boeken van meenemen. Zo kunnen we van elkaars boekenrijkdom profiteren, bv dagboekjes voor volwassenen en kinderen, boekjes die je met je kring hebt besproken, boeken over actuele onderwerpen. Het moet geen dumpplek worden van oude boeken die voor niemand interessant zijn. Ik zal het kastje regelmatig opruimen en nalopen. Mochten boeken er te lang staan, zal ik ze eruit halen, zodat er plek blijft voor iets nieuws. Ik hoop dat het een succes wordt en anders was het een leuk experiment.

Liesbeth Wieles