Landelijke dag Als kanker je raakt

30 maart 2019: Landelijke dag Als kanker je raakt met Manu Keirse

Op zaterdag 30 maart organiseert de stichting Als kanker je raakt de landelijke ontmoetingsdag ‘Geraakt door Kanker’ in Doorn. Deze dag is voor iedereen die direct of indirect geraakt is door kanker. Spreker is Manu Keirse.

Wanneer je geraakt wordt door kanker staat je wereld op zijn kop. Je leven en agenda worden gevuld met behandelingen (operaties, bestralingen, chemotherapie, medicijnen). De behandelingen laten hun sporen achter, maar de sporen gaan dieper. Horen dat je geraakt bent door kanker heeft diepe impact op je lichamelijke, psychische, sociale en geestelijke welzijn. Er is een diep besef van kwetsbaarheid en eindigheid. Vragen komen boven over het leven, het leven na dit leven, de God van het leven. Er is onzekerheid over hoe het verder zal gaan. Hoe ga je om met je vragen, je angsten? Waar put je hoop uit? En moed? Hoe houd je vol?

Spreker Manu Keirse is klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde. Hij is auteur van talrijke boeken, waaronder ‘Helpen bij verlies en verdriet’. In 2007 werd hij zelf geraakt door kanker.

Praktische informatie
De ontmoetingsdag is van 10.00 – 14.00 uur in Het Brandpunt, Postweg 18, Doorn. De lunch wordt verzorgd. Er zijn kamers beschikbaar om te rusten. De dag wordt geleid door Rita Renema-Mentink, geestelijk verzorger en directeur van Als kanker je raakt. Alle begeleiders zijn zelf door kanker geraakt. Iedereen is welkom. Je kunt je aanmelden op: www.alskankerjeraakt.nl of mail naar ontmoeten@alskankerjeraakt.nl

Over de stichting
De stichting Als kanker je raakt is in 2011 opgericht op initiatief van ds. Arie van der Veer en geestelijk verzorger Rita Renema-Mentink en heeft als doel mensen te ondersteunen die geraakt worden door kanker d.m.v. ontmoeting, gesprek en bemoediging.